Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

Et familiehjem er et megaprosjekt som mange tar år å fullføre. Fjodor Mikhalin taklet oppgaven på 3,5 måneder og viste med tall i hånden at han hadde tatt hensyn til alt under byggingen.

Helt: Fedor Mikhalin, 35 år gammel;

Familie: kone, to barn;

Der de bodde før: leide 1-roms leilighet i Moskva med et areal på 30 m²;

Der de bor nå: et hus på 250 m², en tomt på 15 mål, 30 km fra Moskva ringvei langs motorveien Shchelkovskoye;

Byggetid: 3,5 måneder fra start til flytting til nytt hus;

Teknologi: ramme, selvbærende isolerte trådpaneler, USHP-fundament.

Hvorfor hjemme?

Behovet for nye boliger var modent: på det tidspunktet leide jeg en ettromsleilighet til familien, og vi forventet fødselen til vårt andre barn. Følgelig gikk fristene ut, men i stedet for å lete etter midlertidige boliger igjen, bestemte jeg meg for å skaffe meg min egen. Å kjøpe en leilighet i samme område koster flere ganger mer enn å bygge et hus, selv om landkjøp er inkludert i anslaget.

Opplæring

Den forberedende fasen: søket etter et nettsted, studiet av teknologier, utvalget av entreprenører for hvert trinn – det tok 4 måneder. Jeg brukte omtrent to timer om dagen på å undersøke teknologi på forumene. Jeg så gjennom nettsidene til selskaper, ringte dem og ba om detaljer. Generelt er jeg en tilhenger av det faktum at hvert viktige prosjekt er forbundet med gode, tillitsfulle forhold mellom kunden og entreprenøren – dette øker sjansene for en anstendig kvalitet.

Beslutning

Jeg kjøpte land 30 km fra Moskva ringvei langs Shchelkovskoye-motorveien. En tomt på 15 mål, den siste i landsbyen, i en blindgate nær skogen. Jeg angrer ikke på valget mitt, fra alternativene var det en mer prestisjetung retning, men med en mindre tomt, ikke så stille og pittoresk.

Når du valgte en husbyggingsteknologi, var den viktigste faktoren maksimal konstruksjonshastighet, så valget ble tatt til fordel for SIP-paneler. Jeg planla nøye tidspunktet for hvert trinn, forberedte alle trinnene på forhånd, og alt ordnet seg som et resultat. Fra det første teamet ankom stedet for å starte arbeidet med stiftelsen til familien flyttet til et nytt hus, tok det 3,5 måneder.

Teknologi

Jeg jobber med salg, og jeg vet at enhetens korrekthet er en ganske subjektiv ting. Hver har sine egne verdier, hver har sine fordeler og ulemper.

Hvorfor valgte du SIP? Tidspunktet, prisene og teknologiske evnene til SIP-paneler tilfredsstilte meg fullstendig. Selvfølgelig visste jeg at dette materialet brenner veldig bra, svakt isolerer støy, men jeg forsto også perfekt at etterbehandling med to lag gips minimerer risikoen for brann. Jeg nærmet meg veldig grundig installasjonen av det elektriske – det vil si at jeg utelukket risikoen for brann. Jeg angret ikke på valget mitt, huset fra SIP-paneler passer meg helt.

Fundament

Beslutningen om stiftelsen ble tatt på grunnlag av økonomiske beregninger. Hvis vi bygger et rammehus, er selve overlappingen av første etasje en ganske kostbar del: vi må lage en stropp, et grovt gulv og isolere det. Huset mitt, unntatt terrassen, har et bygningsareal på 140 m, hvis du overlapper første etasje fra SIP-paneler, kom kostnaden, med tanke på arbeidet, ut rundt 900 tusen rubler. Pluss kostnaden for pæle-skruefundamentet er ca 250 tusen rubler. Det vil si at kostnadene allerede på dette stadiet ville ha oversteget 1,1 millioner rubler, og med et varmt gulv og arbeid på enheten ville beløpet vokst til 1,6 millioner.

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

Hvis vi tar et eksempel på en USHP med et areal på 140 m² med et blindområde og et varmt gulv, viser kostnadene, avhengig av entreprenør og materialtype, å være fra 1,2 til 1,6 millioner rubler . Samtidig, under konstruksjonen av USB, inkluderer disse kostnadene et ferdig dreneringssystem rundt huset, som garanterer fravær av slaps, og pantelån for tekniske systemer. Det er praktisk å distribuere vann og avløp i rom – dette gjøres uten problemer, selv om våtrom ligger i avstand fra hverandre. I tillegg var det bare USHP som tillot oss å bygge nøyaktig den slags hus vi drømte om.

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

Vi ønsket store panoramavinduer direkte "fra bakken" og muligheten til å komme inn i huset uten terskler og trinn. De ønsket å sette huset på bakkenivå, og dette kan bare gjøres på grunnlag av USHP.

Bedrifter

For arbeidet tiltrukket jeg gutter som spesialiserer seg direkte på denne typen fundament, som jeg umiddelbart fant et felles språk med. De tilbyr rimelige priser, nærmer seg kompetent og ansvarlig virksomheten: det er en designer, landmåler, installasjonsspesialist på gulvvarme og et eget team for konkret arbeid, hvert kritiske trinn utføres av kvalifiserte spesialister.

Installasjonen av platen tok totalt tre uker – en uke lenger enn planlagt, men av objektive grunner: værforholdene var veldig dårlige.

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

For UWB brukte jeg XPS TECHNONICOL CARBON ECO SP, som tiltrukket med gode indikatorer, spesielt når det gjelder styrke. Jeg kan ikke si at jeg gikk dypt inn i spørsmålet om å velge XPS-merke – jeg tror kvaliteten på store produsenter er omtrent på samme nivå. Jeg likte at det finnes et spesielt merke av ekstrudert polystyrenskum som oppfyller alle nødvendige kriterier og er designet spesielt for en USP-type foundation. Jeg foretrekker å bruke velprøvde spesialiserte løsninger.

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

For andre etapper tiltok jeg firmaer der prosessen var godt organisert, så vel som små team – og muligheten for å kommunisere bare med formannen, som da skulle lede noen ukjente til byggeplassen, passet meg ikke. Jeg foretrakk lag der alle jobber for seg selv, tjener anstendige penger og følgelig bryr seg om kvalitet.

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

Original etasje

Høydepunktet i prosjektet er den polerte betongfundamentet, som er det ferdige gulvet i første etasje. Helt fra begynnelsen ønsket jeg akkurat dette, min kone var enig med meg. Vi foretrekker begge minimalisme, og polert betong ser flott ut i et moderne interiør, kombinert med hvite vegger og strenge møbler.

Det er også et praktisk aspekt: ​​et slikt gulv gir varme veldig bra. Fra tid til annen kan du høre klager over at du i kaldt vær må varme gulvet så mye for å varme opp rommet at det som et resultat er ubehagelig å gå på det – dette er nettopp fordi ovnen er dekket av et materiale som ikke gi av varmen godt nok. Ofte er det et laminat, i mindre grad er et problematisk materiale en flis, forskjellige typer stein …

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

Betong er ideell i denne forstand. I tillegg er den sømløs, og den spesielle finishen gjør den støvfri, holdbar og motstandsdyktig mot vann og smuss. Som et resultat har huset ren luft, rengjøringsbehovet er minimalt, og fraværet av sømmer og terskler skaper et inntrykk av romslighet og eleganse. I Russland er betong assosiert med grovt arbeid, jeg har polert betong i fem år, og hvert år dobles antall kunder som ønsker en slik løsning hjemme.

Da vi hellet USP, brukte vi umiddelbart en betongsparkel og gjorde gulvet så jevnt som mulig – høydeforskjellene var ikke mer enn 4 mm over hele platen. Etter herding ble betongplaten polert, herding og beskyttende forbindelser ble påført. Hvis jeg bestemte meg for å installere flisene, ville det for et slikt område koste minst 400 tusen rubler. Polert betong var mye billigere.

Oppvarming

UWB bidrar til å spare på oppvarmingskostnadene. Jeg ønsket ikke å koble til hovedgassen, det ville tatt mer enn 500 tusen rubler å få godkjent alle tillatelsene. I tillegg måtte han vente lenge på å tildele et eget rom i huset for gassutstyr. Alt dette ville resultere i en stor investering av tid og penger.

I desember, i et hus med et areal på 250 m², opprettholdt vi konstant en temperatur på 24 ˚C i første etasje og 21 ˚C i andre etasje. Samtidig utgjorde strømkostnadene rundt 10 tusen rubler, som kan sammenlignes med strømregninger for en to-roms leilighet i Moskva. Hvis jeg hadde bensin, ville kostnadene i fyringssesongen bli redusert med halvparten, men forskjellen i betalinger i gjennomsnitt ville ikke overstige 40 tusen per år. Men jeg tok i betraktning at gass stiger i pris mye raskere enn elektrisitet, og kostnaden for alternativer som solcellepaneler synker – når man tar disse faktorene i betraktning, er det enda mindre fornuftig å investere i å koble til hovedgassen.

Vegger, dekorasjon, flytting

Allerede tre dager etter avsluttet polering av betongfundamentet begynte installasjonen av boksen hjemme. Hjemmesettet var prefabrikkert, så det var ingen nedetid. Installasjon av to etasjer med vegger, tak, tak og vinduer tok 12 dager. Denne delen av huset ble bygget av et selskap som bare spesialiserer seg på SIP-teknologi – den eneste jeg kunne betro prosjektet mitt til.

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

Dette ble etterfulgt av installasjon av elektriske apparater, varmesystemer og innredning. Kjøkkenet ble kjøpt på forhånd, det gjensto bare å bestille monteringen i tide. Jeg kjøpte husholdningsapparater når interiøret var ferdig. Flyttingen tok en uke til. Livet vårt begynte i et nytt hjem.

Å flytte fra en leilighet til et privat hus eller hvordan jeg bygde et hus på 3,5 måneder og gjorde drømmen min til virkelighet

Hva nå?

Per i dag er alle lokalene i første etasje helt klare i huset. Taket og andre etasje er ikke ferdig ennå. Det er ingen utvendig dekor ennå. Vi har ikke travelt med dette, vi samler inn nødvendige midler. Nåværende byggekostnader utgjorde omtrent 4,6 millioner rubler.

Etter en 30-meters leilighet er det fremdeles nok plass i første etasje. Å bo i ditt eget hjem kan ikke sammenlignes med en byleilighet – dette er et annet nivå av komfort for en familie, vi er veldig fornøyde.

Related Posts